Se alle afsnit
på ViafreeSe alle afsnit
på ViafreeFisken:
1 stk søtunge
Fremgangsmåde:
Fisken fileteres og skæres til, og kommes på køl.
15 minutter inden fisken skal serveres, tages den ud af køleskabet for at få temperatur. 5 minutter inden servering steges fisken i olie (ikke oliven eller nogen former for olie med smag). Fisken steges kun på én side. Når fisken er gylden, kommes der smør på panden, smørret bruser op, og skummes op på den side af fisken, der ligger op ad. Fisken dryppes af og saltes
Fiskefumet:
Fiskefond
Citron timian
Smør, masser af smør
Fremgangsmåde:
Fiskefonden sættes over og reduceres. Blendes med smør og timian, lige inden servering. Smag til.
Blomkålspure:
Resterne fra et blomkålshoved, eller en hel blomkål koges møre. Væsken sigtes fra, og blomkålen blendes med smør, fløde, salt, peber og citronsaft.
Blomkåls blade:
Pluk de inderste blade, der er lyse. De kommes i isvand og kommes rå på retten.
Crudité af blomkålsstok, syltet i mormorlage:
Mormorlage
1 dl vand
1 dl sukker
1 dl eddike
Fremgangsmåde:
Kog eddikelagen op.
Skær blomkålsstokke til, så du kun har midten. Skær den tynd på mandolin jern, og kom blomkålsstykkerne i mormorlagen. Behold nogle helt rå stokke, og kom dem i isvand til pyntning.
Stokke i smøremulsion:
Blomkålsstok
Lidt kogende vand
En masse smør
Fremgangsmåde:
Stokken frigøres, skrælles og kommes i en varm smøremulsion i 30 sekunder.
Anretning:
Anret alt oven på fisken, husk at dryppe fisk og grøntsager af på køkkenrulle eller viskestykke.
I denne uge udfordres en ny gruppe deltagere i Masterchef-disciplinerne
I aften går det løs, når de første deltagere tager hul på de indledende runder
Se med, når dommerne øser ud af deres viden i Masterclass-ugen
Dommerne er tilbage til en hæsblæsende auditionuge.